FOODPARADE 2017

VÍC, NEŽ JEN FOOD FESTIVAL…

Pokud ještě nevíte, co budete dělat poslední srpnový víkend, máme pro vás skvělý tip. Udělejte si konec prázdnin hezčí a přijďte na festival jídla a pití Foodparade, který vás bude letos určitě bavit! Konat se bude 26. a 27. srpna v dechberoucích zahradách Trojského zámku, kde se na celý víkend rozprostřou desítky stánků nejlepších českých restaurací.

CO OCHUTNÁTE?

Skvělá degustační menu špičkových restaurací, bister i některých pop-up projektů. Na Foodparade si každý najde to své. Čerstvé mořské plody, asijské pokrmy, šťavnaté steaky, skvělé těstoviny, francouzské šneky, výborné dezerty a mnohem více. To vše servírované na porcelánových talířích a ve skle, s dostatkem míst k sezení a bez front, abyste si festival opravdu užili a nestrávili ho čekáním na jídlo.

Těšit se můžete třeba na olomouckou restaurací Entrée v podání skvělého šéfkuchaře Přemka Forejta, finediningové bistro Bistrøt inspirované skandinávskou gastronomickou vlnou, nově otevřenou fusion rybí a steakovou restauraci Satuy, belgickou brasserii Bruxx, asijské Siddharta café, poctivou českou kuchyni v podání šéfkuchaře Jana Pípala z Vinohradského parlamentu, gurmánskou francouzskou restauraci Le Terroir, Etnosvět a další. K jídlu si můžete vychutnat skleničku vína od lokálních českých vinařů, ochutnat jeden z pivních speciálů Krušovic nebo třeba skvělý gin&tonic, který budou míchat barmani z Gin&Tonic clubu. Chybět nebude ani oblíbený Aperol bar a kávu na festivalu zajistí pop-up Vnitroblock. Pro ty nejnáročnější bude letos na festivalu Forbidden taste zóna. Tedy zážitek, který na jiném festivalu rozhodně nenajdete.

CO ZAŽIJETE?

 Foodparade je víc, než jen food festival a proto kromě degustování nabízí spoustu dalších zážitků. Zkuste třeba Nikon školu food fotky a foodstylingu. Nebo se zapište do Grill akademie Weber a staňte se mistrem v grilování. V cooking show zóně Whirlpool můžete nahlédnout pod ruce špičkovým kuchařům. Šéfkuchař Jiří Štift představí chody asijské restaurace Sia, která se na podzim otevírá ve Šporkovském paláci, a to hned vedle budoucí cukrářské továrny cukrářského mistra Lukáše Skály. Ten předvede na Foodparade přípravu tradičních českých zákusků v moderní úpravě. Představí se i Kamila Rundusová, která uvaří thajské kari a naučí vás připravovat domácí kari pastu. Novinkou bude také workshop zóna, ve které budou probíhat celodenní workshopy. Můžete se zde naučit jak připravit v domácích podmínkách skvělou kávu, jak fermentovat, jak správně krájet a brousit nože, sušit potraviny a mnohem více. Nově můžete letos navštívit také Citroën zónu a dát si v ní skvělé francouzské šnečí speciality, nebo vyzkoušet zábavné simulátory jízd a RC autodráhu v jejich aktivační zóně.

CO CHYSTÁME PRO DĚTI?

Pro děti máme na letošním ročníku velké překvapení. Přijede za nimi totiž dvoupodlažní autobus z největšího českého hračkářství Hamley`s. Plný hraček, zábavných dílen a animátorů. O zábavu pro děti je tedy postaráno. Kromě hracího koutku bude pro děti připraveno také hravé vaření s angličtinou a projekt Čerstvá sváča v podání Fresh&Tasty, kde se děti naučí připravit si zdravé svačinky a mohou si je také sníst.

 A KDE MŮŽETE LENOŠIT?

Zahrada Trojského zámku je prostorná, plná zeleně a dovoluje účastníkům strávit příjemný den plný gastronomických dobrot na dece pod stromy. Pro odpočinek jsou vyhrazeny chill-out zóny a piknikové louky. V areálu bude možné zapůjčit si deku a udělat si tak báječný piknik plný specialit ze všech koutů světa. Samozřejmostí jsou také svačinové a bistro stolky, které budou strategicky rozmístěny v celých zahradách.

Tak neváhejte a zúčastněte se největší gastronomické akce sezóny! Vstupenky jsou již  vprodeji

 

Otevřeno je v sobotu od 10:00 do 21:00 a v neděli od 10:00 do 20:00.

Adresa: Trojský zámek, U Trojského zámku 4/1, Praha 7, Trója

Více informací a vstupenky k zakoupení na: www.foodparade.cz

 

Hlavními partnery festivalu jsou: Whirlpool, Krušovice, Citroën a Makro.

Dalšími partnery jsou: Nikon, Weber, Fiskars, Butlers, Atranet, Hamleys.

Mediálními partnery jsou: časopis Gurmet, Mňam TV a Restu.