Inspirace: sushi art. Tyto nádherné druhy snadno připravíte i doma

Inspirace: sushi art. Tyto nádherné druhy snadno připravíte i doma

Osvojili jste si základy sushi a chcete trochu experimentovat? S chutí do toho. Vždyť už naše babičky říkaly, že se jí i očima. Připravte si doma umělecké kousky sushi a překvapte své blízké dokonalou přehlídkou chutí a vzhledů japonské delikatesy.

Zdroj fotografie: cookwithkathy

Flower sushi roll

Sushi, které v sobě ukrývá kytičku. Zdá se vám to nemožné? Tak to jste ještě neviděli nový gastronomický trend – flower sushi roll. Ten staví na tom, že uvnitř sushi vytváří dekorativní mozaiky z květinových vzorů. Jeho příprava bude chtít trochu cviku, ale není to nic, co byste nezvládli.

 

 

 

Zdroj fotografie: tanglednoodle

 

Letter sushi roll

Na květinovou výzvu si netroufáte? Začněte něčím jednodušším a přitom podobným. Řeč je o letter sushi roll neboli písmenkovém sushi. Hádáte správně – místo květiny se uvnitř sushi rolky vytváří písmeno.

 

 

Rainbow sushi

Pokud chystáte oslavu pro své kamarády nebo jen rádi experimentujete, tento typ sushi musíte vyzkoušet. Rainbow sushi je rolka, která je naplněna různě barevnými ingrediencemi. Nic složitého na tom není, jenom nezapomeňte používat pouze přírodní barviva, abyste místo zdravého pokrmu nekonzumovali něco škodlivého.

 

Dragon roll

Dragon roll může nabrat různé podoby. Základ ale spočívá v tom, že tento druh sushi připomíná draka. Dragon roll se obvykle plní úhořem a okurkou a je ozdobené velmi tence nakrájeným avokádem.

 

Zdroj fotografie: userealbutter

Volcano roll

Zatímco předchozí druhy sushi vyžadovaly alespoň trochu šikovnosti, u volcano roll můžete popustit uzdu fantazie. Tato rolka má totiž připomínat vybuchlou sopku. I tento typ sushi se může skládat z různých ingrediencí, mezi ty oblíbené patři krabí mix, avokádo a rybí omáčka. Na vytvoření efektu erupce se používá například omáčka sriracha.

 

 

Sledujte nás na facebooku, aby vám neutekl žádný zajímavý recept, článek nebo soutěž!

Sledujte náš Facebook

Autor
Barbora
27. 02. 2018
Tagy
#tradice #příprava #suroviny
Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.