Japonský tradiční pokrm Maguro tataki s Teriyaki omáčkou

Japonský tradiční pokrm Maguro tataki s Teriyaki omáčkou

Tradiční japonská kuchyně 日本料理 je svěží, zdravá a hlavně jednoduchá. Není jen o sushi. Vyzkoušíte rychlý a skvělý pokrm Maguro tataki?

Ingredience na Maguro tataki

  • 400 g tuňák (vrchní díl šály)
  • 50 g sezamu (bílý + černý)
  • černý hrubě mletý pepř
  • 100 ml sojové japonské omáčky
  • 100 g tmavý cukr
  • 50 ml mirin nebo saké
  • 100 ml vody
  • zázvor (cca 3 cm)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce škrobu

teriyaki omáčka k maguro tatakiPříprava ve 3 krocích

  1. Pepř smíchejte se sezamem a tuňáka důkladně obalte ze všech stran povrchu.
  2. Nechte důsledně zahřát pánev a na suché pánvi tuňáka orestujte ze všech stran. Celková doba nesmí překročit 6 minut. Pak rybu můžete zchladit v ledové vodě – zastavíte tak proces.
  3. Po vychladnutí krájejte na jednotlivé plátky ( cca 5mm). Servírujte s omáčkou Teriyaki.

Omáčka Teriyaki

  1. Nakrájejte oloupaný zázvor a česnek na plátky.
  2. Svařte sojovou omáčku s trochou vody, hnědým cukrem, zázvorem a česnekem a vařte max. 15 minut.
  3. Pak tekutinu slijte skrz síto, přidejte rozpuštěný škrob a chvilku povařte do zhoustnutí.

Autor
Barbora
20. 06. 2017
Tagy
#tradice #příprava #suroviny
Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.