Krevety v tempuře, (krevety obalené v tempurako, tak se moučka jmenuje), jsou výtečným jídlem do ruky. Poslouží jako zajímavé občerstvení i jednoduchý předkrm. Tempura, tak se všechny pokrmy obalené v této moučce jmenují, má nespočet variant – obalit můžete zeleninu, houby, kousky ryb, kuřecí maso nebo ji i připravit na sladko s ovocem, které můžete namáčet v čokoládě.

Ingredience na krevety v tempuře

  • 4 tygří krevety
  • 70 g tempura mouka – tempurako
  • 30 g hladké mouky
  • olej na smažení
  • omáčka Ponzu nebo Tsuyu
  • pepř
  • sůl

Postup

  1. Krevety zbavte krunýře, odstřívkujte a propláchněte ve vodě.
  2. Tempuru rozšlehejte v ledové vodě s pepřem a solí.
  3. Krevety nejdříve obalte v hladké mouce, pak v těstíčku a ihned vložte do roztopeného oleje.
  4. Smažte do světle zlatavé barvy a nechte odsát přebytečný tuk pomocí papírové utěrky.
  5. Podávejte s omáčkou Ponzu či Tsuyu.

krevety v tempuře

 

Tip: 

Krevety můžete obalit i v panko strouhance nebo po Evropsku v kukuřičné mouce. Omáčky, tempuru i panko strouhanku seženete ve větších tržnicích, jako je např. SAPA nebo i na internetu na susi.cz či japamania.cz. Kvalitní sojové omáčky na japonskou kuchyni nabízí i chefshop.cz.

Receptu jsme se věnovali i v tomto článku.